Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alternatif Gerilimin Elde Edilmesi

Alternatif Gerilimin Elde Edilmesi

Günümüzde neredeyse en çok kullanılan enerjilerin en önemlisi elektrik enerjisidir. Günümüzde en çok kullanılan elektrik enerjisi üretim yolları bir yakıtın yanması sonucunda yada su dönüşümü yoluyla yada bazı atomların parçalanması veya tepkimeye girmesi sonucunda ortaya çıkan ısı enerjisinden elde edilen ısıyı kullanarak üretiriz. Elektrik enerjisi dağıtım,iletim ve üretim gibi olayları diğer enerjilerden daha kolaydır ve çok kolay diğer kaynakları üretebilir. Bu kaynaklar ısı,ışık gibi kaynaklardır.
  Elektrik enerjisinin üretilmesi için doğru ve alternatif akım gerekir. Doğru ve alternatif akımdan elektrik üretilir. Alternatif ve doğru akımın birbirlerine göre sakıncalı olduğu şeyler ve üstün olduğu şeyler vardır.
Alternatif Akımın Üstünlükleri;
1. Alternatif akım üreten makineler güçleri büyük olduğu için üretilen enerjinin birim fiyatı her zaman ucuzdur.
2.Alternatif akım üretilmekte kullanılan transformatörler yardımı ile enerjisinin dağıtımı ve iletimi kolay ve  verimlidir.
3.Bu en avantajlı üstünlüktür. Alternatif akım makinelerinin bakımları kolay ve ucuz olup doğru akım makinelerine göre daha az arızalanmaktadır.
4.Elektrik enerjisi alternatif akım olarak daha çok üretilmektedir. Doğru akım gereken yerlerde ise alternatif akımdan da yararlanılmaktadır ve alternatif akım doğru akıma dönüştürülerek kullanılır.

Alternatif gerilim ise alternatörlerde üretilmektedir. Alternatörlere mekanik enerji dışarıdan doğruca verilmektedir. Bu kaynaklar genellikle bir dizel motor yada mekanik motor olabilir. Alternatörde üretilen gerilim kontrol ünitesine geçerek uyumlu hale getirilir ve devreye aktarılır.
Resme Tıklayarak Daha İyi Görebilirsiniz

Alternatif Gerilim,Alternatif gelirim nasıl elde edilir,alternatif enerji elde etme yolları,alternatör ne işe yarar,alternatör nedir,



Yorum Gönder for "Alternatif Gerilimin Elde Edilmesi"